NutriKid Multi Fibre smak czekoladowym 200ml
- Suplement diety
- NUTRICIA POLSKA SP. Z O.O.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
- OTC
- 31-08-2027
- 10-10-2027
NutriKid Multi Fibre o smaku czekoladowym. Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Stworzona dla dzieci powyżej 1. roku życia. To wyjątkowa, odżywcza kompozycja wspierająca odżywianie Twojego dziecka w trakcie choroby i w czasie rekonwalescencji. Jest wysokoenergetyczną, wzbogaconą w błonnik płynną dietą gotową do spożycia. Nie zawiera glutenu.
POJEMNOŚĆ: 200ml
WŁAŚCIWOŚCI:
NutriKid Multi Fibre zawiera białko, elektrolity, witaminy i pierwiastki śladowe wspierające organizm dziecka w sytuacji zwiększonego zapotrzebowania żywieniowego w czasie choroby i rekonwalescencji; produkt kompletny pod względem odżywczym; dzięki wyjątkowej mieszaninie 6 rodzajów błonnika reguluje funkcjonowanie przewodu pokarmowego; może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia lub jako uzupełnienie diety.
ZASTOSOWANIE:
NutriKid Multi Fibre jest przeznaczony do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą i zaburzeniach wzrastania u dzieci w wieku powyżej 1. roku życia. Polecany jest do stosowania w przypadku: braku apetytu towarzyszącemu chorobie, przed i po operacjach, niedożywieniu związanym z chorobą, infekcji i okresie rekonwalescencji, choroby nowotworowej, dziecięcego porażenia mózgowego, wrodzonych wad serca, zespołu krótkiego jelita, wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, zapalenia śluzówki jelita po chemio- i radioterapii, urazów, oparzeń i trudno gojących się ran.
SKŁAD:
woda, maltodekstryna, syrop glukozowy, oleje roślinne (olej rzeowy, olej słonecznikowy), białko mleka krowiego - kazeinian, cukier, błonnik pokarmowy (polisacharydy sojowe, inulina, oligofruktoza, skrobia oporna na trawienie, guma arabska, celuloza), emulgator (lecytyna sojowa), cytrynian potasu, aromaty (zawiera mleko krowie), an wapnia, ek magnezu, wodoroan dipotasu, ek wapnia, ek choliny, karotenoidy - zawierają soję (beta-karoten, luteina, oleożywica likopenowa z pomidorów), L-askorbinian sodu, ek potasu, wodorotlenek potasu, tauryna, mleczan żelaza (II), siarczan cynku, L-karnityna, mid, glukonian miedzi (II), selenian (IV) sodu, siarczan manganu, D-biotyna, D-pantotenian wapnia, octan DL-alfa-tokoferylu, owodorek tiaminy, ek u (III), ryboflawina, owodorek pirydoksyny, kwas pteroilomooglutaminowy, fluorek sodu, ek potasu, molibdenian (VI) sodu, cyjanokobalamina, fitomenadion.
Wartość odżywcza | w 100 ml |
Energia | 640 kJ/ 153 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy nasycone |
6,8 g 0,7 g |
Węglowodany, w tym: - cukry - laktoza |
18,8 g 7,4 g < 0,025 g |
Błonnik | 1,5 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,17 g |
Witamina A | 61 µg ER/RE |
Witamina D | 1,5 µg |
Witamina E |
1,9 mg alfa-TE/ET |
Witamina K | 6,0 µg |
Tiamina | 0,23 mg |
Ryboflawina | 0,24 mg |
Niacyna | 0,88 mg |
Kwas pantotenowy | 0,50 mg |
Witamina B6 | 0,18 mg |
Kwas foliowy | 23 µg |
Witamina B12 | 0,26 µg |
Biotyna | 6 µg |
Witamina C | 15 mg |
Sód | 67 mg |
Potas | 140 mg |
ki | 100 mg |
Wapń | 84 mg |
75 mg | |
Magnez | 17 mg |
Żelazo | 1,5 mg |
Cynk | 1,5 mg |
Miedź | 0,135 mg |
Mangan | 0,23 mg |
Fluor | 0,11 mg |
Molibden | 6,0 µg |
Selen | 4,5 µg |
5,3 µg | |
15 µg | |
Karotenoidy | 0,15 mg |
L-karnityna | 3 mg |
Cholina | 30 mg |
Tauryna | 11 mg |
Osmolarność | 570 mOsmol/l |
Procent (%) energii z: - tłuszczu - węglowodanów - błonnika - białka |
40 % 49 % 2 % 9 % |
SPOSÓB UŻYCIA:
Dawkowanie powinno być usone przez lekarza lub dietetyka.Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.Najlepiej podawać schłodzony.
Napisz opinię
Twój email nie będzie upubliczniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone*
Karta niestandardowa produktu
Więcej o produkcie
Powiązane wpisy
Co to jest żywienie immunomodulujące i jak wspiera odporność w chorobie?
Choroba, szczególnie przewlekła lub onkologiczna, stanowi ogromne obciążenie dla organizmu. W takich sytuacjach ważne jest nie...
Jak powinna wyglądać dieta osób leżących - jak żywić chorego przewlekle leżącego?
Dieta osoby przewlekle leżącej ma bezpośredni wpływ na zdrowie i komfort życia. Brak ruchu i ograniczone możliwości...
Produkty wzmacniające odporność w trakcie choroby – co warto włączyć do diety?
Choroba, zwłaszcza poważna, osłabia organizm i jego zdolność do regeneracji. W takich momentach konieczne staje się...
Wysokokaloryczne posiłki medyczne dla pacjentów onkologicznych – kiedy stosować?
W trakcie choroby nowotworowej organizm pacjenta staje przed wieloma wyzwaniami, w tym zwiększonym zapotrzebowaniem na energię...
Dieta białkowa w chorobie – dlaczego jest kluczowa dla powrotu do zdrowia?
Kiedy organizm zmaga się z chorobą, każda decyzja żywieniowa ma znaczenie. Właściwa dieta staje się wtedy czymś więcej niż...
Brak apetytu w chorobie – co jeść przy zaburzeniach łaknienia, by zapobiegać niedożywieniu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z chorobami przewlekłymi lub ostrymi. Stosowane leczenie, w tym...
Jak prawidłowo stosować Recomed i inne produkty wysokobiałkowe?
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, taka jak Recomed, to doskonałe rozwiązanie w postępowaniu dietetycznym w...
Dlaczego seniorzy potrzebują specjalnego wsparcia żywieniowego? Najlepsze preparaty dla osób starszych
Wraz z wiekiem organizm staje się bardziej wrażliwy na niedobory składników odżywczych. Seniorzy często zmagają się z...
Z kim należy konsultować się w obszarze żywienia medycznego?
W obliczu choroby dieta staje się czymś więcej niż codziennym posiłkiem – to narzędzie terapeutyczne, które może wspomóc...
Diasip i inne preparaty dla diabetyków – jak wspierać dietę w cukrzycy?
Życie z cukrzycą to nie tylko kontrola poziomu glukozy we krwi, ale również odpowiednio zbilansowana dieta, która dostarcza...