MELO Rozświetlający peeling enzymatyczny do twarzy 20g
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Delikatny peeling enzymatyczny do twarzy z enzymami z papai i ananasa, głęboko oczyszcza i wygładza, rozjaśnia i wyrównuje koloryt, zmiękcza i usuwa martwy naskórek.
POJEMNOŚĆ: 20g
ZASTOSOWANIE:
Rozświetlający peeling enzymatyczny do twarzy z kwasami owocowymi Melo to starannie skomponowana receptura, która łączy w sobie działanie enzymów papainy (z owoców papai) oraz bormeliny (z owoców ananasa), a także ekstraktu z granatu i witaminy C. Składniki te sprawiają, że kosmetyk staje się skuteczny w pielęgnacji cery szarej, zmęczonej i podatnej na przebarwienie.
Granat to soczysty owoc, który dojrzewa w upalnym klimacie takich krajów jak Turcja czy Irak. Jego ekstrakt zawarty w bogatym składzie peelingu działa jak naturalny filtr przeciwsłoneczny i stymuluje komórki do szybszej regeneracji. Zawarte w elinie związki złuszczają martwy naskórek i odnawiają jego warstwę. Z kolei witamina C poprawia krążenie w skórze i zabezpiecza ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Papaina rozjaśnia pozbawioną blasku cerę
SPOSÓB UŻYCIA:
Należy wymieszać proszek peelingu z wodą przegotowaną lub filtrowaną w proporcji 1:2 (np. 5 g proszku i 10 ml wody) – nie poleca się stosowania wody mineralnej, ponieważ blokuje ona działanie enzymów. W momencie uzyskania jednolitej konsystencji można przystąpić do nakładania preparatu na skórę twarzy. Następnie odczekać od 10 do 15 minut, po tym czasie zmyć ciepłą wodą.
Przez 2-3 dni należy unikać bezpośredniego promieniowania słonecznego i korzystania z solarium. Nie nakładać żadnych preparatów, szczególnie tych zawierających oleje.
SKŁAD:
k, Oryza Sativa Starch, Sodium Carrageenan, Algin, CI77891, Sodium Carboxymethyl Starch, Lactose, Punica Granatum Rind Extract, Aroma, Ananas Sativus Extract, Papain, Silica, Ascorbic Acid, Maris Aqua.
Napisz opinię
Twój email nie będzie upubliczniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone*