Witamina K2 200 μg + D3 4000 j.m.
POJEMNOŚĆ:
90 kapsułek
ZASTOSOWANIE:
Witamina D syntezowana jest przez skórę, ale jej źródła znajdziemy także w codziennej diecie. Są to przede wszystkim ryby i oleje rybie oraz w niewielkim stopniu mleko i przetwory mleczne. Niedobory witaminy D dotyczą około połowy populacji świata. Witamina K2 może występować w różnych formach (np. MK-7, MK-4), jednak najlepiej przyswajalną formą jest MK-7. Źródłem witaminy K2 są produkty fermentowane (np. jogurt, kefir, kapusta kiszona) , z czego rekordzistą jest natto – japońska potrawa na bazie fermentowanej soi. To właśnie natto jest najczęstszym surowcem, z którego otrzymywana jest naturalna witamina K2 MK-7. Producenci łączą w suplementach diety witaminę K z witaminą D, ponieważ obie są znane z pozytywnego wpływu na zdrowie kości.
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA:
| Wartość odżywcza | 1 kapsułka | % RWS* | 
| Witamina D3 (cholekalcyferol) | 100 mcg (4000 IU) | 2000% | 
| Witamina K2 MK-7 (menachinon-7, z natto) | 200 mcg | 267% | 
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
SKŁAD:
Witamina K2 MK-7 (soja), Witamina D3 (cholekalcyferol), celuloza mikrokrystaliczna.
Kapsułka jest pochodzenia roślinnego, składa się z celulozy.
Szczegóły Produktu
Arkusz danych
- Rodzaj
- Suplement diety
 
                
                 
                         
							             
                    
         
           
                                                         
	                                 
	                                 
	                                 
	                                 
	                                 
	                                 
	                                