Granaprostan Ferment kapsułki
POJEMNOŚĆ: 100kaps.
ZASTOSOWANIE:
Kapsułki ze sproszkowanym sokiem i miąższem owoców granatów poddanym fermentacji, wysuszonym przez zamrażanie.
Kapsułki GranaProstan ferment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony przez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony polifenolami z owoców czarnego bzu. Na jedno opakowanie GranaProstan ferment zużyto ok. 50 najlepszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu.
Unikatowa, opatentowana metoda fermentacji oraz suszenie próżniowe w temperaturze poniżej 37°C i poprzez zamrażanie czynią polifenole zawarte w GranaProstan łatwoprzyswajalnymi i w pełni aktywnymi biologicznie, jak w świeżych owocach.
Produkt ma wysokie stężenie bioaktywnych polifenoli, które są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Dzięki dodatkowi ekstraktu z winogron korzystnie wpływa na stan serca i naczyń krwionośnych.
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA:
-
2 kapsułki popite wodą lub sokiem
-
przy zwiększonym zapotrzebowaniu: 4 kapsułki.
Popić ok. 200 ml płynu.
Osoby z wrażliwym żołądkiem – spożywać do posiłku.
Unikać łączenia z białkiem: mięso, nabiał, soja, itp. Produkt dla osób powyżej 5. roku życia. Spożywać godzinę przed lub 2 godziny po posiłku.
SKŁAD:
ekstrakt z owocu granatu Punica granatum 80 % (ekstrakt z soku z granatu 50 %, ekstrakt z soku z granatu (przefermentowany, liofilizowany, stopień koncentracji 5-10/1) 50 %), hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka roślinna), ekstrakt z owoców czarnego bzu Sambucus nigra (stopień koncentracji 6-12/1), substancja przeciwzbrylająca: celuloza mikrokrystaliczna, dwutlenek krzemu, średniołańcuchowe triglicerydy z oleju kokosowego.
Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Szczegóły Produktu
Arkusz danych
- Rodzaj
- Suplement diety