- Suplement diety
Recomed Protein smak koperkowy proszek - 4 sasz.
- 16-01-2026
- Suplement diety
- REGIS
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
- Suplement diety
Recomed smak brzoskwiniowy proszek do sporządzania roztworu doustnego - 6 sasz.
- Suplement diety
- Suplement diety
- Suplement diety
- Suplement diety
Recomed smak ananasowy proszek do sporządzania roztworu doustnego - 6 sasz.
Recomed Protein smak KOPERKOWY proszek
POJEMNOŚĆ: 4 saszetki
ZASTOSOWANIE:
RECOMED Protein to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, kompletna pod względem odżywczym o składzie uwzględniającym zapotrzebowanie organizmu do odżywiania osób w okresie rekonwalescencji po chorobie, operacji, niedożywionych, wyniszczonych.
RECOMED Protein zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze: białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik pokarmowy, komplet witamin i składników mineralnych. Skoncentrowana forma produktu ułatwia podawanie i nie obciąża dodatkowo organizmu chorego. Białko obecne w produkcie to najwyższej jakości, hipoalergiczny hydrolizat białka drobiowego, o unikalnej, opatentowanej strukturze (Nr. Patentu 228665). Produkt został ponadto wzbogacony w L-glutaminę i L-argininę, aminokwasy o kluczowym znaczeniu w procesie rekonwalescencji. Produkt jest klinicznie wolny od laktozy.
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA:
Zawartość 1 saszetki rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Aby przygotować 1/2 porcji, połowę zawartości saszetki rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
RECOMED Protein może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia (5 porcji dziennie) lub jako uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie (1-3 porcje dziennie).
SKŁAD:
Maltodekstryna, płatki ziemniaczane, hydrolizat białka drobiowego, tłuszcz palmowy, koper 3,8%, olej słonecznikowy, L-glutamina, L-arginina, marchew mielona, por mielony, szpinak mielony, pieprz czarny, sól, składniki mineralne (cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortoowego, węglan magnezu, siarczan żelaza(II), siarczan cynku, siarczan miedzi(II), siarczan manganu, ek potasu, selenian(IV) sodu, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III)), emulgator – dian tetrapotasu, witaminy (kwas L-askorbinowy, mid, octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, kwas foliowy, D-biotyna, filochinon, cyjanokobalamina).
Karta niestandardowa produktu
Więcej o produkcie
Powiązane wpisy
Jak produkty specjalistyczne wspierają regenerację po zabiegach i operacjach?
Organizm wyniszczony chorobą lub poważnym zabiegiem często nie jest w stanie samodzielnie się regenerować. Osłabiony układ...
Dlaczego warto wprowadzić preparaty proteinowe przy braku apetytu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z ciężkimi chorobami oraz podczas leczenia chemioterapią czy...
Produkty wzmacniające odporność w trakcie choroby – co warto włączyć do diety?
Choroba, zwłaszcza poważna, osłabia organizm i jego zdolność do regeneracji. W takich momentach konieczne staje się...
Dla kogo są przeznaczone preparaty wysokokaloryczne? Wskazania i porady
Brak odpowiedniego odżywienia organizmu wpływa na przebieg choroby i proces zdrowienia. W takich sytuacjach preparaty...
Co to jest żywienie immunomodulujące i jak wspiera odporność w chorobie?
Choroba, szczególnie przewlekła lub onkologiczna, stanowi ogromne obciążenie dla organizmu. W takich sytuacjach ważne jest nie...
Dlaczego seniorzy potrzebują specjalnego wsparcia żywieniowego? Najlepsze preparaty dla osób starszych
Wraz z wiekiem organizm staje się bardziej wrażliwy na niedobory składników odżywczych. Seniorzy często zmagają się z...
Dieta białkowa w chorobie – dlaczego jest kluczowa dla powrotu do zdrowia?
Kiedy organizm zmaga się z chorobą, każda decyzja żywieniowa ma znaczenie. Właściwa dieta staje się wtedy czymś więcej niż...
Wysokokaloryczne posiłki medyczne dla pacjentów onkologicznych – kiedy stosować?
W trakcie choroby nowotworowej organizm pacjenta staje przed wieloma wyzwaniami, w tym zwiększonym zapotrzebowaniem na energię...
Brak apetytu w chorobie – co jeść przy zaburzeniach łaknienia, by zapobiegać niedożywieniu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z chorobami przewlekłymi lub ostrymi. Stosowane leczenie, w tym...
Z kim należy konsultować się w obszarze żywienia medycznego?
W obliczu choroby dieta staje się czymś więcej niż codziennym posiłkiem – to narzędzie terapeutyczne, które może wspomóc...