Recomed o smaku orzechowym proszek do rozpuszczenia - 6 sasz.
- 20-04-2026
- Suplement diety
- REGIS
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
- Suplement diety
Recomed smak ananasowy proszek do sporządzania roztworu doustnego - 6 sasz.
- Suplement diety
- Suplement diety
Recomed smak orzechowy proszek do sporządzania roztworu doustnego
POJEMNOŚĆ: 6 saszetek
ZASTOSOWANIE:
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Kompletne źródło pożywienia o składzie uwzględniającym zapotrzebowanie organizmu do odżywiania osób w okresie rekonwalescencji po chorobie, operacji, niedożywionych, wyniszczonych. RecoMed zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze: białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik pokarmowy oraz komplet witamin i składników mineralnych. Skoncentrowana forma produktu ułatwia podawanie i nie obciąża dodatkowo organizmu chorego. Białko obecne w produkcie to najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego (WPC) o wartości biologicznej BV 104. Skład aminokwasowy białka został ponadto zoptymalizowany przez dodanie aminokwasów w proporcjach niezbędnych do zwiększenia wartości odżywczej białka – uzyskania optymalnych proporcji aminokwasów egzogennych (EAA) zalecanych w dziennym spożyciu przez Swiatową Organizacje Zdrowia (WHO).
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA:
RecoMed może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia (6 porcji dziennie) lub jako uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie (1-3 porcje dziennie).
SKŁAD:
Maltodekstryna, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), aminokwasy (L-izoleucyna, L-leucyna, L-lizyna, L-metionina, L-cysteina, L-fenyloalanina, L-tyrozyna, L-treonina, L-walina ), olej słonecznikowy, inulina, składniki mineralne (chlorek sodu, cytrynian sodu, chlorek, potas, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortoowego, sole sodowe kwasu ortoowego, sole magnezowe kwasu cytrynowego, siarczan żelaza (1), siarczan cynku, siarczan miedzi), siarczan manganu, selenian sodu, chlorek chromu(III), molibdenian sodu, ek potasu), witaminy retinyloktan, octan DL-alfa-tokoferylu, filochinon, kwas L-askorbinowy, monoaminian tiaminy, ryboflawina, mid, chlorowodorek pirydoksyny, kwas foliowy, cyjanokobalamina, D-biotyna, D-pantotenian wapnia), aromaty, substancje słodzące: acesulfam Ki sukraloza; barwnik-karmel amoniakalny. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, sei. Maltodekstryna i koncentrat białka serwatki pochodzą z UE.
Karta niestandardowa produktu
Więcej o produkcie
Powiązane wpisy
Z kim należy konsultować się w obszarze żywienia medycznego?
W obliczu choroby dieta staje się czymś więcej niż codziennym posiłkiem – to narzędzie terapeutyczne, które może wspomóc...
Jak produkty specjalistyczne wspierają regenerację po zabiegach i operacjach?
Organizm wyniszczony chorobą lub poważnym zabiegiem często nie jest w stanie samodzielnie się regenerować. Osłabiony układ...
Dlaczego warto wprowadzić preparaty proteinowe przy braku apetytu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z ciężkimi chorobami oraz podczas leczenia chemioterapią czy...
Czym jest żywienie medyczne?
W walce z chorobami, szczególnie przewlekłymi i nowotworowymi, organizm potrzebuje wsparcia nie tylko w postaci leków czy...
Dlaczego seniorzy potrzebują specjalnego wsparcia żywieniowego? Najlepsze preparaty dla osób starszych
Wraz z wiekiem organizm staje się bardziej wrażliwy na niedobory składników odżywczych. Seniorzy często zmagają się z...
Dieta białkowa w chorobie – dlaczego jest kluczowa dla powrotu do zdrowia?
Kiedy organizm zmaga się z chorobą, każda decyzja żywieniowa ma znaczenie. Właściwa dieta staje się wtedy czymś więcej niż...
Produkty wzmacniające odporność w trakcie choroby – co warto włączyć do diety?
Choroba, zwłaszcza poważna, osłabia organizm i jego zdolność do regeneracji. W takich momentach konieczne staje się...
Diasip i inne preparaty dla diabetyków – jak wspierać dietę w cukrzycy?
Życie z cukrzycą to nie tylko kontrola poziomu glukozy we krwi, ale również odpowiednio zbilansowana dieta, która dostarcza...
Co to jest żywienie immunomodulujące i jak wspiera odporność w chorobie?
Choroba, szczególnie przewlekła lub onkologiczna, stanowi ogromne obciążenie dla organizmu. W takich sytuacjach ważne jest nie...
Brak apetytu w chorobie – co jeść przy zaburzeniach łaknienia, by zapobiegać niedożywieniu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z chorobami przewlekłymi lub ostrymi. Stosowane leczenie, w tym...