- Suplement diety
Olimp Immuven o smaku kawowym 780 g
- Suplement diety
- OLIMP LABORATORIES
Olimp Immuven o smaku kawowym 780 g
POJEMNOŚĆ: 780 g
ZASTOSOWANIE:
Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego w celu wsparcia układu immunologicznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia przed zabiegami i po urazach, zwłaszcza u pacjentów po zabiegach chirurgicznych. Dla pacjentów w okresie rekonwalescencji po wylewach, udarach. Przy chorobach o podłożu neurologicznym.
Może stanowić zarówno całkowite zastąpienie diety jak i jej uzupełnienie.
IMMUVEN to żywność kompletna pod względem odżywczym o składzie dostosowanym do stanu lub ryzyka niedożywienia przed zabiegami i po urazach, która w przypadku stosowania zgodnie z instrukcjami producenta może stanowić wyłączne źródło pożywienia dla osób, dla których jest przeznaczona
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA:
Zaleca się przyjmować jedną porcję (78 g) produktu 1-3 razy na dobę przez 5 dni przed operacją i po operacji jako uzupełnienie diety lub zgodnie z zaleceniami lekarza, jeśli jest stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
W celu sporządzenia 200 ml produktu gotowego do spożycia, należy do naczynia zawierającego 150 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej wsypywać 1 porcję (78 g, tj. zawartość 1 i 1⁄2 miarki), ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
SKŁAD:
Maltodekstryny kukurydziane, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), olej roślinny (rzeowy), L-arginina, olej rybi (źródło kwasów omega-3), aromaty, sole potasowe kwasu ortoowego, sole magnezowe kwasu cytrynowego, węglan wapnia, kwas L-askorbinowy – witamina C, ek sodu, beta-1,3/1,6-glukan (z Saccharomyces cerevisiae), substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; diglicynian cynku, dian żelaza(III) (piroan żelaza(III)), selenian(IV) sodu, octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, – witamina D, glukonian manganu, mid – niacyna, – witamina A, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, monoazotan tiaminy – tiamina, cyjanokobalamina – witamina B12, owodorek pirydoksyny – witamina B6, filochinon (fitomenadion) – witamina K, ryboflawina, barwnik – E 150c, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, ek u(III) i jego heksahydrat, ek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
WAŻNE INFORMACJE:
Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Nie zaleca się stosowania preparatu u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Dla zachowania prawidłowego stanu zdrowia duże znaczenie ma zbilansowana i zróżnicowania dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywanie: w zamkniętym oowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st. Celsjusza, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości/alergii na którykolwiek ze składników preparatu
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do oowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy preparat niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
Napisz opinię
Twój email nie będzie upubliczniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone*
Karta niestandardowa produktu
Więcej o produkcie
Powiązane wpisy
Jak prawidłowo stosować Recomed i inne produkty wysokobiałkowe?
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, taka jak Recomed, to doskonałe rozwiązanie w postępowaniu dietetycznym w...
Jak produkty specjalistyczne wspierają regenerację po zabiegach i operacjach?
Organizm wyniszczony chorobą lub poważnym zabiegiem często nie jest w stanie samodzielnie się regenerować. Osłabiony układ...
Z kim należy konsultować się w obszarze żywienia medycznego?
W obliczu choroby dieta staje się czymś więcej niż codziennym posiłkiem – to narzędzie terapeutyczne, które może wspomóc...
Produkty wzmacniające odporność w trakcie choroby – co warto włączyć do diety?
Choroba, zwłaszcza poważna, osłabia organizm i jego zdolność do regeneracji. W takich momentach konieczne staje się...
Brak apetytu w chorobie – co jeść przy zaburzeniach łaknienia, by zapobiegać niedożywieniu?
Brak apetytu to częsty problem u osób zmagających się z chorobami przewlekłymi lub ostrymi. Stosowane leczenie, w tym...
Czym jest żywienie medyczne?
W walce z chorobami, szczególnie przewlekłymi i nowotworowymi, organizm potrzebuje wsparcia nie tylko w postaci leków czy...
Wysokokaloryczne posiłki medyczne dla pacjentów onkologicznych – kiedy stosować?
W trakcie choroby nowotworowej organizm pacjenta staje przed wieloma wyzwaniami, w tym zwiększonym zapotrzebowaniem na energię...
Jak wybrać odpowiedni Nutridrink? Przegląd smaków i właściwości
Nutridrinki to środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego, które wspierają osoby zmagające się z różnymi...
Dieta białkowa w chorobie – dlaczego jest kluczowa dla powrotu do zdrowia?
Kiedy organizm zmaga się z chorobą, każda decyzja żywieniowa ma znaczenie. Właściwa dieta staje się wtedy czymś więcej niż...
Diasip i inne preparaty dla diabetyków – jak wspierać dietę w cukrzycy?
Życie z cukrzycą to nie tylko kontrola poziomu glukozy we krwi, ale również odpowiednio zbilansowana dieta, która dostarcza...