Asecurin Junior 10 saszetek, probiotyk
- Suplement diety
- AFLOFARM FARMACJA POLSKA SP. Z O.O.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
- 30-09-2025
- Wyrób medyczny leczniczy
Asecurin Junior jest preparatem, który zawiera połączenie trzech składników – prebiotyku, probiotyku i laktoferyny. Zawiera probiotyczny szczep drożdży: Saccharomyces boulardi oraz bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus rhamnosus i Bacillus coagulans.
POJEMNOŚĆ: 10 saszetek
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
ZALECANE SPOŻYCIE:
Doustnie; 1 saszetka dziennie. Zawartość saszetki można spożyć bezpośrednio lub po uprzednim wymieszaniu z letnim płynem (np. wodą, mlekiem). Podczas antybiotykoterapii podawać, zachowując co najmniej 2 godzinny odstęp przed lub po przyjęciu antybiotyku.
SKŁAD:
Glukoza bezwodna, inulina, Saccharomyces boulardii, Bacillus coagulans, Lactobacillus rhamnosus GG, laktoferyna (mleko i produkty pochodne).
1 saszetka zawiera: lactobacillus rhamnosus 2 mld komórek (2x10^9 CFU*), bacillus coagulans 1 mld komórek (1x10^9 CFU*), saccharomyces boulardii 2 mld komórek (2x10^9 CFU*), laktoferyna 20mg, inulina 200mg.
* CFU - z ang. Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonie (pojedyncza komórka).
PRZECIWSKAZANIA:
Nie należy spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Nie zaleca się stosowania u osób z zaburzeniami odporności oraz u osób z założonym cewnikiem do żyły centralnej.
WAŻNE INFORMACJE:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Przechowywać w oryginalnym oowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skontaktować się z lekarzem. Produkt zawiera mleko i produkty pochodne. Dodatkowo suplement diety zawiera inulinę (polisacharyd pochodzenia roślinnego) oraz laktoferynę - białko globularne, które w warunkach fizjologicznych jest składnikiem m.in. siary i mleka ssaków.
Napisz opinię
Twój email nie będzie upubliczniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone*